Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Νέο ιστορικό υψηλό στις αφίξεις ξένων τουριστών τον Οκτώβριο – Έφθασαν τα 5,9 εκατομμύρια

Ισπανία: Νέο ιστορικό υψηλό στις αφίξεις ξένων τουριστών τον Οκτώβριο – Έφθασαν τα 5,9 εκατομμύρια
Έφθασαν στα 58,3 εκατομμύρια στο εννεάμηνο του 2014 – Αναμένεται να ξεπεράσουν τα 63 εκατ. στο σύνολο του έτους
Στην καταγραφή ενός ακόμη ιστορικού υψηλού όσον αφορά τις αφίξεις ξένων τουριστών οδεύει η Ισπανία, την οποία επισκέφθηκαν 58,3 εκατομμύρια τουρίστες στο εννεάμηνο του 2014, ήτοι 7,5% περισσότεροι έναντι του προηγούμενου έτους, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.
Όσον αφορά τον Οκτώβριο, τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για τον καλύτερο Οκτώβριο στην τουριστική ιστορία της Ισπανίας, την οποία επισκέφθηκαν 5,9 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, ήτοι 7,8% περισσότεροι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Βιομηχανίας και Τουρισμού της χώρας και τα οποία είναι σύμφωνα με αυτά της στατιστικής υπηρεσίας της Ισπανίας που είχαν γίνει γνωστά νωρίτερα.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τον κλάδο καταδεικνύουν ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ στο σύνολο του 2014.
Έως τώρα, το καλύτερο έτος για τον τουριστικό κλάδο ήταν το 2013, όταν είχαν επισκεφθεί τη χώρα 60,6 εκατομμύρια τουρίστες.
Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το σύνολο του 2014 κάνουν λόγο για περισσότερους από 63 εκατομμύρια τουρίστες, ήτοι 4% περισσότεροι σε σχέση με το 2013.
Παρά το γεγονός ότι ο τουριστικός κλάδος επιδεικνύει μεγάλη δυναμική, πολλοί παράγοντες εκφράζουν φόβους για μια νέα επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, που θα μπορούσε να επηρεάσει τον τουρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης