Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Τουλάχιστον 140 δισ. δολ. οι ετήσιες απώλειες από τις κυρώσεις της Δύσης και την πτώση της τιμής του πετρελαίου

Ρωσία: Τουλάχιστον 140 δισ. δολ. οι ετήσιες απώλειες από τις κυρώσεις της Δύσης και την πτώση της τιμής του πετρελαίου
Μόνον από την υποχώρηση του πετρελαίου, οι ετήσιες απώλειες φθάνουν περί τα 100 δισ. δολάρια
Σε τουλάχιστον 140 δισ. δολάρια υπολογίζονται οι ετήσιες για τη Ρωσία από τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από τη Δύση, αλλά και την πτώση της τιμής του πετρελαίου, σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Οικονομικών, Αντόν Σιλιουάνοφ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του σήμερα, Δευτέρα, «χάνουμε τουλάχιστον 40 δισ. δολάρια ετησίως λόγω των πολιτικών κυρώσεων και τουλάχιστον 90-100 δισ. ετησίως εξαιτίας της πτώσης κατά 30% της τιμής του πετρελαίου».
Σημειώνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει δραστικά τους τελευταίους μήνες, με τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να σημειώνει σε συνέντευξή του στο Itar Tass ότι η πτώση αυτή οφείλεται σε σειρά λόγων.
Πρωταρχικώς, όπως ανέφερε, η προμήθεια πετρελαίου έχει αυξηθεί εξαιτίας της Σαουδικής Αραβίας, της Λιβύης και του Ιράκ, χώρες οι οποίες αύξησαν την παραγωγή τους.
Ένας άλλος λόγος, σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρος, είναι το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος πωλεί παράνομα φθηνό πετρέλαιο (30 δολάρια το βαρέλι), κάτι που επηρεάζει την τιμή του προϊόντος, ενώ και η κατανάλωση έχει συρρικνωθεί εξαιτίας της στασιμότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης