Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petrofac: Προειδοποιεί τους επενδυτές για τα καθαρά κέρδη του τρέχοντος, αλλά και του επόμενου έτους

Petrofac: Προειδοποιεί τους επενδυτές για τα καθαρά κέρδη του τρέχοντος, αλλά και του επόμενου έτους
Η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου κατάφερε βαρύ πλήγμα στην εταιρεία
Στα χαμηλότερα προβλεπόμενα επίπεδα προειδοποίησε τους επενδυτές ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της, η Petrofac, άλλη μια πετρελαϊκή εταιρεία που υφίσταται το τίμημα της διολίσθησης των τιμών του «μαύρου αγαθού».
Η εταιρεία προειδοποίησε, επίσης, ότι και το 2015 τα κέρδη της θα υποστούν μείωση, λόγω της αδύναμης εν τω συνόλω πετρελαϊκής αγοράς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε κάποια από τα projects της.
Τα καθαρά κέρδη του τρέχοντος έτους χρήσης αναμένεται να ανέλθουν κοντά στα 580 εκατ. δολάρια, ενώ το 2013 είχε ανακοινώσει συνολικά καθαρά κέρδη ύψους 650 εκατ. δολαρίων.
Για το 2015 η Petrofac εκτιμά περαιτέρω συρρίκνωση κατά 45 εκατ. δολάρια «σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις και τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς».
«Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για την Petrofac, αλλά και την βιομηχανία συνολικά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Ayman Asfari.
«Οι δραστηριότητές μας βρίσκονται γενικά σε καλή κατάσταση, ωστόσο είναι φανερό πως κάποιες από αυτές δεν αποδίδουν στα υψηλά στάνταρ που έχουμε θέσει για τον εαυτό μας», συμπλήρωσε ο Afsari, ο οποίος κατέληξε πως «η Petrofac έχει κάνει τα καλύτερα βήματα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης