Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απέφυγε την ύφεση η Γερμανία - Στο +0,1% το ΑΕΠ του γ' τριμήνου του 2014

Απέφυγε την ύφεση η Γερμανία - Στο +0,1% το ΑΕΠ του γ' τριμήνου του 2014
Καταναλωτικές και κυβερνητικές δαπάνες ώθησαν την γερμανική οικονομία σε ανάπτυξη
Οριακή ενίσχυση +0,1% σε τριμηνιαία βάση σημειώθηκε στο ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το γ’ τρίμηνο του 2014, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 1,2%, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, 25/11, η εθνική στατιστική υπηρεσία, Destatis.
Στην έκθεσή της, η Destatis, σημειώνει πως η γερμανική οικονομία κατάφερε να διατηρηθεί σταθερή, παρά το δυσμενές παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.
Ένας από τους κύριους παράγοντες, που οδήγησαν την οικονομία σε ανάπτυξη, μετά από ένα υφεσιακό β’ τρίμηνο, ήταν οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 0,7%, αλλά και οι κυβερνητικές δαπάνες, οι οποίες , επίσης, ενισχύθηκαν, κατά 0,6%.
Άλλος ένας λόγος που ώθησε σε ανάπτυξη το γερμανικό ΑΕΠ ήταν το διεθνές εμπόριο, με την εξαγωγική δραστηριότητα να ξεπερνά την εισαγωγική.
Στον αντίποδα, οι συνολικές επενδύσεις κεφαλαίου μειώθηκαν.
Ειδικότερα, οι ακαθάριστες επενδύσεις πάγιου κεφαλαίου σε μηχανήματα και εξοπλισμό ήταν μειωμένες κατά 2,3%, σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2014.
Ελαφρά συρρίκνωση υπέστησαν και οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου στον τομέα των κατασκευών, κατά 0,3%, ενώ η ανάπτυξη του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε από την μείωση των αποθεμάτων, κατά 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης