Τελευταία Νέα
Διεθνή

''Θα ήταν πρέπον να διαδεχθεί τον Ντομινίκ Στρος Καν,ένας μη ευρωπαίος''

''Θα ήταν πρέπον να διαδεχθεί τον Ντομινίκ Στρος Καν,ένας μη ευρωπαίος''
Σε καταιγισμό δηλώσεων προχωρούν οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Ντομινίκ Στρος Καν στην ηγεσία του Διεθνόυς Νομισματικού Ταμείου.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού, Αγκουστίν Κάρστενς ,ο οποίος είναι και ο μόνος που έχει δηλώσει υποψηφιότητα πέραν της γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνεντεύξεις του που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρει χαρακτηριστικά πως:
‘’Ενας μη Ευρωπαίος στη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα σήμαινε ένα πιο σκληρό, πιο ρεαλιστικό πρόγραμμα δράσης για την ζώνη ευρώ, η οποία πλήττεται από την κρίση χρέους’’.
Ο Αγκουστίν Κάρστενς ο οποίος βρίσκεται στην Ισπανία στα πλαίσια της περιοδείας του για να εξασφαλίσει υποστήριξη στην υποψηφιότητά του, τονίζει μιλώντας στην εφημερίδα El Pais πως: "Θα ήταν πρέπον να αναλάβει ένας μη Ευρωπαίος, γιατί ένα νέο ζευγάρι μάτια θα μπορούσε να δει τα ευρωπαϊκά προβλήματα με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα" και πρόσθεσε :"Πιστεύω ότι οι αναδυόμενες χώρες υπήρξαν τα τελευταία χρόνια πιστοί εταίροι στην παγκόσμια οικονομία και αυτό θα πρέπει να μάς το αναγνωρίσουν".
Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Expansion ο μεξικανός τραπεζίτης σπεύδει να ρίξει λάδι στη φωτιά αναφέροντας πως έχει μεγαλύτερη πείρα και κύρος από την κ. Κριστίν Λαγκάρντ.
Όσον αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη ο κ.Κάρστενς παίρνει θέση εκτιμώντας πως ο μόνος τρόπος να επιλυθεί η κρίση σε αυτή είναι να ληφθούν σκληρά μέτρα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποιά θα πρέπει να είναι τα μέτρα αυτά.
"Υπάρχουν ακόμα πιο πικρά χάπια που πρέπει να καταπιούμε και η διεθνής οικονομική κοινότητα πρέπει να παράσχει την υποστήριξή της, αλλά με βάση την εμπειρία μου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων", τονίζει ο Κάρστενς.
Αναφερόμενος επι παντός επιστητού ο κ. Κάρστενς δε θα μπορούσε φυσικά να να μην τοποθετηθεί και στα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού ή του ιρλανδικού χρέους, τονίζοντας πως δεν αποτελεί μαγική λύση και θα πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο, στο πλαίσιο ενός ευρέος προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης