Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Θα παραμείνει η μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του OPEC

Bloomberg: Θα παραμείνει η μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του OPEC
Αιτία η επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης και η έκρηξη των γεωτρήσεων για πετρέλαιο από πετρώματα σε μεγάλο βάθος στις ΗΠΑ
Την εκτίμηση ότι ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει αύριο ο OPEC (ο Οργανισμός των πετρελαιοπαραγωγών κρατών) η μεταβλητότητα στην τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα διατυπώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μισοί από τους αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα υποστήριξαν ότι ο OPEC κατά την αυριανή του συνάντηση αναμένεται να αποφασίσει τη μείωση της παραγωγής, αν και οι υπόλοιποι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει απόκλιση από το στόχο παραγωγής 30 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως.
Βάσει του δημοσιεύματος, όποια και αν είναι η απόφαση του OPEC δεν θα προκαλέσει μεγάλη διαφορά στην αγορά.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ο Torbjoern Kjus, αναλυτής της αγοράς πετρελαίου της DNB ASA από τη Νορβηγία, η επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης αλλά και η εκτόξευση στις ΗΠΑ των γεωτρήσεων για άντληση πετρελαίου από πετρώματα σε μεγάλο βάθος έχουν δημιουργήσει ένα πλεόνασμα πετρελαίου που δεν πρόκειται να απαλειφθεί σύντομα.
«Συζητάμε ακόμα για μια αγορά, όπου το πρώτο μισό του έτους καταγράφεται μια υπερπροσφορά της τάξης των 2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα» υπογραμμίζει ο Kjus, ο οποίος εκτιμά ότι ακόμα και αν ο OPEC αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή, η εξέλιξη αυτή δεν θα είναι ικανή για να αλλάξει τα σημερινά δεδομένα στην αγορά.
Βάσει του δημοσιεύματος, το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει σε bear market.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το πετρέλαιο Brent που έφτασε στα 115 δολάρια το βαρέλι στις 19 Ιουνίου, σήμερα πωλείται 32% χαμηλότερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης