Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρά μέτρα για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης θέλει ο Μεξικανός υποψήφιος για το ΔΝΤ

Σκληρά μέτρα για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης θέλει ο Μεξικανός υποψήφιος για το ΔΝΤ
Για να επιλυθεί η κρίση στη ζώνη ευρώ πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα, δήλωσε ο Αγκουστίν Κάρστενς, ο μοναδικός που έχει δηλώσει υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ πέραν της υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει ποια θα πρέπει να είναι τα μέτρα αυτά.
«Υπάρχουν ακόμα πιο πικρά χάπια που πρέπει να καταπιούμε και η διεθνής οικονομική κοινότητα πρέπει να παράσχει την υποστήριξή της, αλλά με βάση την εμπειρία μου δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων», τονίζει ο Κάρστενς.
Σύμφωνα με τον μεξικανό τραπεζίτη, η αναδιάρθρωση του ελληνικού ή του ιρλανδικού χρέους δεν αποτελεί μαγική λύση και θα πρέπει να είναι το έσχατο μέτρο, στο πλαίσιο ενός ευρέος προγράμματος.
«Θα ήταν πρέπον να αναλάβει ένας μη Ευρωπαίος, γιατί ένα νέο ζευγάρι μάτια θα μπορούσε να δει τα ευρωπαϊκά προβλήματα με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα», τονίζει ο Κάρστενς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα El Pais. Σε άλλη συνέντευξή του, στην εφημερίδα Expansion, ο μεξικανός τραπεζίτης υποστηρίζει ότι έχει μεγαλύτερη πείρα και κύρος από τη Λαγκάρντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης