Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Ο πληθωρισμός θα επιβραδύνει από το β' τρίμηνο του 2015

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Ο πληθωρισμός θα επιβραδύνει από το β' τρίμηνο του 2015
Η ρωσική κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική από το δεύτερο ήμισυ του 2015, σημείωσε
Ο πληθωρισμός στη Ρωσία θα αρχίσει να επιβραδύνει από το δεύτερο ήμισυ του 2015, ότι τα πρόσφατα μέτρα νομισματικής πολιτικής που ελήφθησαν από την κεντρική τράπεζα της χώρας θα βάλουν φρένο στην ανάπτυξη των τιμών καταναλωτών, σύμφωνα με την κεντρική διοικήτρια, Elvira Nabiullina.
Η ρωσική κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική από το δεύτερο ήμισυ του 2015, σημείωσε.
Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανέβασε το βασικό επιτόκιο τέσσερις φορές το 2014, από το 5,5% στο 9,5%, εν μέσω εκτίναξης του πληθωρισμού και ραγδαίας υποτίμησης του εθνικού νομίσματος.
Οι τιμές καταναλωτή είναι πιθανόν να σταματήσουν να αυξάνονται το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2015, σημείωσε η E. Nabiullina.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η εκκαθάριση του τραπεζικού κλάδου πρέπει να γίνει ώστε να αποφευχθούν μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα και ανέφερε ότι ήδη ένα σημαντικό μέρος αυτής της δουλειάς έχει ήδη ολοκληρωθεί.
Τέλος, επισήμανε ότι η βάση για μια σταδιακή εγκαθίδρυση του ρωσικού τραπεζικού συστήματος στην Κριμαία έχει δημιουργηθεί, καθώς οι τοπικές τράπεζες προσφέρουν όλες τις βασικές υπηρεσίες και συμπλήρωσε ότι η Κριμαία έχει αντικαταστήσει πλήρως το ουκρανικό νόμισμα, γρίβνα, με το ρούβλι, νωρίτερα μάλιστα του προγραμματισμένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης