Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόσθετο χρόνο για να αξιολογήσει τη στάση της χρειάζεται η ΕΚΤ - Αν λάβει δράση, μόνη επιλογή οι αγορές κρατικών ομολόγων

tags :
Πρόσθετο χρόνο για να αξιολογήσει τη στάση της χρειάζεται η ΕΚΤ - Αν λάβει δράση, μόνη επιλογή οι αγορές κρατικών ομολόγων
Η ΕΚΤ προτιμά να έχει στη διάθεσή της περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει τα εργαλεία της
Περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει όλα τα διαθέσιμα μέτρα, προτού αναλάβει επισήμως δράση, χρειάζεται τώρα η ΕΚΤ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από τη Φρανκφούρτη.
"Η ΕΚΤ προτιμά να έχει στη διάθεσή της περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει τα εργαλεία της και να καθορίσει, τελικώς τη στάση της", σχολιάζουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ. Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές διαμηνύουν πως εάν απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, τότε η "μοναδική επιλογή που έχει στη διάθεσή της η ΕΚΤ είναι η ποσοτική χαλάρωση, ήτοι ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων".
Η ΕΚΤ θα εξετάσει την αγορά κρατικών ομολόγων στο πρώτο τρίμηνο του 2015, εάν χρειαστεί, δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio.
Ωστόσο, ο κορυφαίος αξιωματούχος της ΕΚΤ, απορρίπτει την ιδέα ότι η αγορά κρατικών ομολόγων μειώνει την πίεση στις κυβερνήσεις για μεταρρυθμίσεις.
Τόνισε παράλληλα ότι η ΕΚΤ θα αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχει ήδη λάβει, προτού προχωρήσει σε νέες κινήσεις.
«Αναμένου ότι τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, θα ενισχύσουν τον ισολογισμό της ΕΚΤ στα επίπεδα του 2012», σημείωσε.
«Η χαμηλή ανάπτυξη δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στo κοινωνικό και οικονομικό οικοδόμημα της Ευρωζώνης», προειδοποίησε o Constancio, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης