Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (ρώσος πρόεδρος): Παράνομες οι δυτικές κυρώσεις – Απειλούν τη διεθνή σταθερότητα

Putin (ρώσος πρόεδρος): Παράνομες οι δυτικές κυρώσεις – Απειλούν τη διεθνή σταθερότητα
Προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να βρουν αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις όσον αφορά εκκρεμή ζητήματα
Η πίεση των δυτικών κυρώσεων, τις οποίες χαρακτήρισε παράνομες, απειλούν τη διεθνή σταθερότητα, τόνισε σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Ο ρώσος πρόεδρος προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να βρουν αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις όσον αφορά εκκρεμή ζητήματα και χαρακτήρισε παράνομες τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., την Ιαπωνία, την Αυστραλία και άλλες χώρες.
«Μια τέτοια πίεση, δεν προκαλεί μόνο άμεση οικονομική ζημία, αλλά απειλεί και τη διεθνή σταθερότητα», τόνισε ο V. Putin και ευχήθηκε να πρυτανεύσει η κοινή λογική.
«Απευθύνουμε κάλεσμα εγκατάλειψης της διαστρεβλωμένης λογικής των περιορισμών και των απειλών και να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις σε εκκρεμή ζητήματα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες χρησιμοποίησης ρητορικής τελεσιγράφων και κυρώσεων στις συνομιλίες με τη Ρωσία είναι απολύτως απαράδεκτες και δεν πρόκειται να επιτύχουν.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι επικεφαλής μεγάλων δυτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τις κυρώσεις, ενώ επιβεβαιώνουν την επιθυμία τους να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται με τους ρώσους εταίρους τους.
Τέλος, έκανε λόγο για άνοιγμα νέων ευκαιριών για την αύξηση του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, καλωσορίζοντας την πρόθεση της Τουρκίας να αυξήσει τις εξαγωγές κρέατος, αλιευμάτων και κτηνοτροφικών προϊόντων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης