Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Sarkozy (πρ. γάλλος πρόεδρος): Αντιμέτωπος με την πρώτη εκλογική μάχη στον δρόμο της επιστροφής στο μέγαρο των Ηλυσίων

Ν. Sarkozy (πρ. γάλλος πρόεδρος): Αντιμέτωπος με την πρώτη εκλογική μάχη στον δρόμο της επιστροφής στο μέγαρο των Ηλυσίων
Τα μέλη του UMP θα ψηφίσουν ποιος θα αναλάβει τα ηνία του κόμματος
Με την πρώτη του εκλογική μάχη έρχεται αντιμέτωπος σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, ο οποίος αναμετράται με τους πρώην υπουργούς Bruno Le Maire και Herve Mariton για την προεδρία του κόμματος UMP.
Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι αύριο, τα μέλη του κόμματος καλούνται να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο μέσω ηλεκτρονικής ψήφου.
Οι κάλπες θα κλείσουν στις 8 το βράδυ του Σαββάτου, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μετά τις 9 το βράδυ.
Αν κανείς δεν καταφέρει να λάβει το 50% των ψήφων θα διεξαχθεί και δεύτερος εκλογικός γύρος στις 5-6 Δεκεμβρίου.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας φαίνεται να προηγείται στις σχετικές δημοσκοπήσεις, ενώ το ποσοστό που θα εξασφαλίσει αυτό το Σάββατο θεωρείται ένα είδος «προθέρμανσης» για άλλη μία μεγάλη πρόκληση: την προεδρική εκλογή.
Το αποτέλεσμα που θα αποσπάσει είναι κρίσιμο για να τον θέσει επικεφαλής στις προκριμματικές εκλογές για την επιλογή του υποψήφιου για την προεδρία της χώρας.
Ο κύριος αντίπαλός του είναι ο πρώην υπουργός Alain Juppe, ο οποίος απαιτεί «ανοικτές και διαφανείς» προκριματικές εκλογές, ώστε να επιλεγεί ένας «ισχυρός υποψήφιος» που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν .
Από τη στιγμή που ανακοίνωσε την επιστροφή του στην πολιτική και την πρόθεσή του να ηγηθεί του κόμματος UMP, ο Sarkozy έχει τονίσει ότι θέλει να αναδιαρθρώσει το κόμμα και να αποκαταστήσει την εικόνα του.
Στο επιτελείο του εκτιμούν ότι μπορεί να συγκεντρώσει το 60-70% των ψήφων στις κάλπες αυτού του Σαββάτου.
Αντιθέτως, η πιθανότητα νίκης των αντιπάλων του εκτιμάται ότι είναι πολύ μικρή, αν και οι δύο ελπίζουν ότι θα αποτελέσουν την έκπληξη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης