Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ώθηση μέσω… Ελλάδας για τη Wall – Στο -2% ο Dow Jones τον Μάιο

Ώθηση μέσω… Ελλάδας για τη Wall – Στο -2% ο Dow Jones τον Μάιο
Με θετικά πρόσημα έκλεισε την σημερινή συνεδρίαση η Wall με οδηγό τα αισιόδοξα νέα για την ανεύρεση ευρωπαϊκής λύσης για το ελληνικό χρέος και παρά το μπαράζ απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων.
Ειδικότερα, ο Dow Jones, τερμάτισε στις 12.569 μονάδες με κέρδη 1%, ο Nasdaq έκλεισε στο +1,37% και στις 2.835 μονάδες, ενώ ο S&P 500, ο δείκτης βαρόμετρο των αμερικανικών αγορών έκλεισε με κέρδη 1,06% στις 1.345 μονάδες.
Σε μηνιαίο επίπεδο, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε συνολικά απώλειες της τάξης του 2%.
Τέλος, το ADR της ΕΤΕ στη Νέα Υόρκη έκλεισε στα 1,39 δολάρια με κέρδη 6,92%. Χαμηλό ημέρας στα 1,38 δολάρια και υψηλό ημέρας στα 1,43 δολάρια για το ADR της ΕΤΕ, που χθες έκλεισε στα 1,30 δολάρια.
Οι αμερικανικοί δείκτες έλαβαν ώθηση από τις φήμες για νέο δάνειο στην Ελλάδα, καθώς ενισχύθηκε η αισιοδοξία των επενδυτών από τα νέα ότι θα βρεθεί τελικά λύση στην ελληνική οικονομική κρίση.
Στον μακροοικονομικό τομέα, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2010 βρέθηκε τον Μάιο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board. Ο δείκτης υποχώρησε στις 60,8 από τις 66 μονάδες που βρισκόταν τον Απρίλιο και πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο στις 66,4 μονάδες.
Παράλληλα, σημάδια επιβράδυνσης κατέγραψε τον Μάιο και η επιχειρηματική δραστηριότητα στις μεσοδυτικές πολιτείες. Ο δείκτης PMI (Chicago Purchasing Managers Index) υποχώρησε στις 56,6 μονάδες από τις 67,6 μονάδες τον Απρίλιο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών τον τοποθετούσαν στις 63 μονάδες.

Απώλειες τον Μάιο για χρυσό - ασήμι - ευρώ

Τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του χρυσού υποχώρησαν 0,11% ή κατά 50 σεντς για να κλείσουν στα 1.536,80 δολάρια ανά ουγγιά. Να σημειωθεί ότι για το μήνα Μάιο ο χρυσός μέτρησε απώλειες 1,2%. Το ασήμι κατέγραψε πτώση 21%, μετά από κέρδη 30% τον προηγούμενο μήνα Απρίλιο. Να σημειωθεί ότι ο Μάιος ήταν ο χειρότερος μήνας για το ασήμι από τον Αύγουστο του 2008. Αντίστοιχα, τον πέμπτο μήνα του έτους το δολάριο κέρδισε 2%, ενώ το ευρώ σημείωσε απώλειες 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης