Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων το δολάριο έναντι του ευρώ

Σε χαμηλό 3 εβδομάδων το δολάριο έναντι του ευρώ
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ στις συναλλαγές του Λονδίνου, πριν ακόμα δημοσιευτούν νέα στοιχεία που θα δείχνουν μείωση του εργατικού δυναμικού των εταιρειών από απολύσεις και επιβράδυνση του βιομηχανικού κλάδου.
Ειδικότερα, η ισοτιμία δολαρίου-ευρώ διαμορφώνεται στα 1,4427 δολάρια, χαμηλότερα από τα 1,4396 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη, παρά το γεγονός ότι σε μηνιαίο επίπεδο το αμερικανικό νόμισμα κέρδισε 2%, ενώ το ευρώ σημείωσε απώλειες 3%.
Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι 11 από τα 16 πιο διαπραγματεύσιμα νομίσματα, μετά την κυβερνητική έκθεση που έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε το τελευταίο τρίμηνο σε ποσοστό χαμηλότερο των εκτιμήσεων των αναλυτών.
«Η έκθεση που παρουσίασε πτώση στις αμοιβές των εργαζομένων και αύξηση στις απολύσεις θα κλιμακώσει τις ανησυχίες για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ και θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω πιέσεις στο δολάριο», δήλωσε ο Besa Deda, επικεφαλής οικονομολόγος της St. George Bank στο Σίδνεϊ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης