Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελεσίγραφο Putin από την Τουρκία για την κατασκευή του South Stream - «Εάν η Ευρώπη δεν θέλει το έργο τότε δεν θα γίνει»

Τελεσίγραφο Putin από την Τουρκία για την κατασκευή του South Stream - «Εάν η Ευρώπη δεν θέλει το έργο τότε δεν θα γίνει»
Ο Putin τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να οικοδομήσει έναν κόμβο διαμετακομιδής φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Η Ρωσία δεν πρόκειται να συνεχίσει τις εργασίες για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθήσει να αντιτίθεται στο συγκεκριμένο έργο δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος V. Putin.
«Εάν η Ευρώπη δεν θέλει το έργο τότε αυτό δεν θα γίνει» δήλωσε ο Putin κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο πρόεδρο R. T. Erdogan.
Μάλιστα ο Putin τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να οικοδομήσει έναν κόμβο διαμετακομιδής φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο και να την αποζημιώσει για την εγκατάλειψη των σχεδίων του South Stream.
Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου προς την Τουρκία κατά 6% από τον επόμενο χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία για επιπλέον τρία δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου προς τη γείτονα χώρα.
«Θα προχωρήσουμε σε μια μείωση ύψους 6% στις τιμές του φυσικού αερίου, αρχής γενομένης από 1ης Ιανουαρίου» 2015 για την Τουρκία, είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης