Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurasia Group: Η πτώση του πετρελαίου κάνει τον Putin πιο επικίνδυνο - Πιθανή η ένταση της επιθετικότητας προς τη Δύση

Eurasia Group: Η πτώση του πετρελαίου κάνει τον Putin πιο επικίνδυνο - Πιθανή η ένταση της επιθετικότητας προς τη Δύση
Η «βουτιά» που καταγράφει το ρωσικό νόμισμα σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, έχουν «στριμώξει τον Putin στην γωνία»
Την πεποίθηση ότι η ραγδαία πτώση του πετρελαίου κάνουν τον πρόεδρο της Ρωσίας, V. Putin περισσότερο επικίνδυνο εκφράζει ο επικεφαλής του Eurasia Group, Ian Bremmer, που διεξάγει έρευνες και συμβουλεύει πελάτες σε όλο τον κόσμο για τους πολιτικούς κινδύνους.
Ειδικότερα σε συνέντευξη του στο CNBC υποστηρίζει ότι η πτώση της τιμής του πετρελαίου δεν αφήνει μεγάλο περιθώριο επιλογών στον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος θα αναγκαστεί να εντείνει την επιθετική στάση της Μόσχας απέναντι στην Ουκρανία και τη Δύση συνολικά.
Σύμφωνα με τον Bremmer μια οποιαδήποτε υποχώρηση από την πλευρά του Putin είναι αδιανόητη καθώς θα οδηγούσε στην εξασθένηση της οικονομικής και πολιτικής του δύναμης.
Μάλιστα τονίζει ότι η «βουτιά» που καταγράφει το ρωσικό νόμισμα σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, έχουν «στριμώξει τον Putin στην γωνία».
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το ρούβλι σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1998.
Μάλιστα λόγω της επιθετικότητας του Putin στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει ήδη αναγκαστεί να σταματήσει την κατασκευή του αγωγού South Stream για την προμήθεια φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Εν τω μεταξύ, ο Bremmer προβλέπει ότι τα μεγάλα προβλήματα για τον Putin και τη Ρωσία πλησιάζουν απειλητικά.
Όπως σημειώνει ο Putin δεν υπολογίζει το ενδεχόμενο να ισχυροποιηθούν οι οικονομικές σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης