Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σαρωτική νίκη του Shinzo Abe δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ιαπωνία: Σαρωτική νίκη του Shinzo Abe δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 14 Δεκεμβρίου 
Προς μία ευρεία εκλογική νίκη φαίνεται να οδεύει το κόμμα του Shinzo Abe, πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, ο οποίος προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 14 Δεκεμβρίου, επιθυμώντας την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού για να προχωρήσει στα μεταρρυθμιστικά του έργα.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στη χώρα, το κόμμα του Abe αναμένεται να καταλάβει 300 έδρες στην Κάτω Βουλή, την βουλή των 475 εδρών που εκλέγει τον πρωθυπουργό, περισσότερες από όσες είχε λάβει κατά την προηγούμενη εκλογική διαδικασία (295).
Μάλιστα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Kyodo News Service το κόμμα του Abe, LDP, θα κερδίσει αυξημένη πλειοψηφία από 305-334 έδρες, ενώ το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας θα κερδίσει από 56 έως 81 έδρες.
Επίσης, όλα οι δημοσκοπήσεις κατέγραψαν ενίσχυση της δυναμικής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιαπωνίας.
Όλες οι δημοσκοπήσεις, ωστόσο, προειδοποιούν ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ρευστό, καθώς πολλοί ψηφοφόροι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα την ψήφο τους.
Η ευρεία αποδοχή του Abe, όπως καταδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις, υφίσταται παρά τα κάποια αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα, που ήλθαν στη δημοσιότητα προσφάτως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης