Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scotiabank: Πτώση 14% στα κέρδη το δ' τρίμηνο χρήσης, λόγω περικοπής θέσεων εργασίας και Βενεζουέλας

tags :
Scotiabank: Πτώση 14% στα κέρδη το δ' τρίμηνο χρήσης, λόγω περικοπής θέσεων εργασίας και Βενεζουέλας
Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν σε 1,44 δισ. καναδικά δολάρια
Πτώση κερδών 14% ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε στις 31 Οκτωβρίου η Bank of Nova Scotia, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά βάσει κεφαλαιοποίησης, λόγω της περικοπής 1.500 θέσεων εργασίας και της διαγραφής περιουσιακών στοιχείων στη Βενεζουέλα.
Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο που έληξε στις 31 Οκτωβρίου 2014, υποχώρησαν στο 1,44 δισ. καναδικά δολάρια (1,26 δισ. δολ. ΗΠΑ) έναντι 1,68 δισ. καναδικών δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα σταθμισμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 1,39 καναδικά δολάρια ανά μετοχή, όταν οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1,4 καναδικά δολάρια ανά μετοχή σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
Η τράπεζα, η οποία πραγματοποιεί υπηρεσίες λιανικής και εμπορικής τραπεζικής σε περισσότερες από 55 χώρες σε Λατινική Αμερική, Καραϊβική και Ασία, προσπαθεί να περικόψει τα κόστη της.
Η εταιρεία επιβαρύνθηκε με περίπου 342 εκατ. καναδικά δολάρια στο τρίμηνο εξαιτίας περικοπής θέσεων εργασίας, κλεισίματος διεθνών υποκαταστημάτων, νομικών προβλέψεων και κακών δανείων στην Καραϊβική, που μείωσαν τα κέρδη της ανά μετοχή κατά 22 σεντ.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Brian Porter, εκτιμάται ότι το 2015 θα μετριαστεί μερικώς η ανάπτυξη των εσόδων ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου περιβάλλοντος χαμηλών επιτοκίων και των συνεχών επενδύσεων σε τεχνολογία και άλλες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.
«Οι αντιξοότητες που έχουμε βιώσει τα τελευταία τρίμηνα ενδεχομένως να παραμείνουν στο πρώτο εξάμηνο του 2015, με πιο ισχυρή ανάπτυξη να αναμένεται στο τελευταίο μέρος του έτους», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης