Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: "Η ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών της ΕΕ δημιουργεί πρόβλημα, όχι το ευρώ"

Merkel:
"Η ανταγωνιστικότητα ορισμένων χωρών της ΕΕ δημιουργεί πρόβλημα και όχι το ευρώ", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αngela Merkel, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα Lagarde για το ΔΝΤ. Η κ. Merkel είπε πως το ευρώ είναι "ένα σταθερό νόμισμα" αλλά ορισμένες χώρες της ευρωζώνης πρέπει να αντιμετωπίσουν το "πρόβλημα ανταγωνιστικότητας" που παρουσιάζουν.
Το ευρώ έχει σημειώσει άνοδο άνω του 17% έναντι του δολαρίου κατά τους τελευταίους 12 μήνες, πλήττωντας μάλιστα σοβαρά τους Ευρωπαίους εξαγωγείς, πρόσθεσε η Merkel.
Παράλληλα, η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από τις αναδυόμενες χώρες να εξετάσουν αντικειμενικά την υποψηφιότητα της Lagarde, δηλώνοντας έτσι την υποστήριξή της στο πρόσωπο της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών για τη θέση του επόμενου γενικού διευθυντή του ΔΝΤ. Η κ. Merkel δήλωσε επίσης πως δεν είναι αντίθετη, στο μέλλον, τη θέση αυτή να καταλαμβάνουν μη Ευρωπαίοι υποψήφιοι.
"Αν εξετάσουμε την προσωπικότητά της, η Christine Lagarde, ως υπουργός Οικονομικών, έχει εξαιρετική φήμη σε όλον τον κόσμο. Παρουσιάζει έναν ιδανικό συνδυασμό οικονομικής και πολιτικής εμπειρίας", συμπλήρωσε η Merkel.
Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει το αργότερο μέχρι της 17 Μαρτίου τον κατάλογο με τους υποψήφιους διαδόχους του Dominique Strauss-Kahn. Οι πέντε μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες - τα μέλη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) - εξέφρασαν την περασμένη εβδομάδα έντονες αντιρρήσεις για την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης του ΔΝΤ από έναν Ευρωπαίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης