Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Die Linke... οι απόγονοι των κομμουνιστών κερδίζουν έδαφος στη Γερμανία

Financial Times: Die Linke... οι απόγονοι των κομμουνιστών κερδίζουν έδαφος στη Γερμανία
Η βρετανική εφημερίδα φαίνεται ανήσυχη για την εκλογή του αριστερού Bodo Ramelow στη Θουριγγία
Το «ακρο-αριστερό» κόμμα της Γερμανίας, Die Linke, ο απόγονος των Κομμουνιστών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, την Παρασκευή κέρδισε τον έλεγχο της πρώτης περιφερειακής κυβέρνησης, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.
Όπως τονίζουν, ο Bodo Ramelow, γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός από την Αριστερά σε κρατίδιο της Γερμανίας μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου πριν από 25 χρόνια.
Η βρετανική εφημερίδα εμφανίζεται ανήσυχη για την εκλογή του Bodo Ramelow, σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.
Μάλιστα αναφέρουν ότι αναγνωρίζοντας τη δύσκολη πολιτική κληρονομιά του κόμματος του, ο ίδιος ο Ramelow κατά την ομιλία του μετά τη νίκη του εξέφρασε τη λύπη για τον τρόπο διακυβέρνησης της ανατολικής Γερμανίας.
Οι FT τονίζουν ωστόσο ότι η απώλεια δύο ψήφων από το κόμμα του αποδεικνύει ότι θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Παράλληλα σημειώνουν ότι ο 58χρονος ήταν συνδικαλιστής στην πρώην δυτική Γερμανία που μετακόμισε στη Θουριγγία, στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας στη δεκαετία του 1990 και δεν έχει καθόλου κομμουνιστικό παρελθόν.
Ωστόσο κάποια μέλη του κόμματός του ανήκαν στο κομμουνιστικό κόμμα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, ενώ μερικά έχουν κατηγορηθεί ότι συνεργάζονταν με τη μυστική υπηρεσία της Στάζι.
Τέλος σημειώνουν ότι το αποτέλεσμα στη Θουριγγία θα μπορούσε να έχει ευρύτερο αντίκτυπο στην εκλογική δύναμη του Die Linke κάνοντάς το αποδεκτό σε περισσότερους Γερμανούς ψηφοφόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης