Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Γαλλίας, Ιταλίας για τις δηλώσεις Merkel περί ανεπαρκών μεταρρυθμίσεων

Οργή Γαλλίας, Ιταλίας για τις δηλώσεις Merkel περί ανεπαρκών μεταρρυθμίσεων
Άμεση απάντηση στη Merkel από τον υπ. Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin
Οργισμένα αντέδρασαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σε Γαλλία και Ιταλία, στις δηλώσεις της Καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel περί «ανεπαρκών μεταρρυθμίσεων».
«Τις μεταρρυθμίσεις τις κάνουμε στη Γαλλία όχι για να ευχαριστήσουμε τον έναν ή τον άλλον Ευρωπαίο ηγέτη, αλλά διότι είναι αναγκαίο για τη Γαλλία», απάντησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin.
Πρόσθεσε ότι η Γερμανία έχει τα δικά της προβλήματα, από τους διαλυμένους δρόμους μέχρι την υπογεννητικότητα.
Aνεπαρκείς χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχουν υποσχεθεί ότι θα προχωρήσουν η Γαλλία και η Ιταλία, μία εβδομάδα αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να εξετάσει τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών χωρών για το 2015 την άνοιξη.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «καθόρισε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο η Γαλλία και η Ιταλία πρέπει να παρουσιάσουν επιπλέον μέτρα.
Αυτό είναι δικαιολογημένο διότι οι δύο χώρες βρίσκονται ουσιαστικά σε μια διαδικασία μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η Merkel στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Die Welt.
«Όμως η Επιτροπή είπε επίσης ξεκάθαρα ότι οι προτάσεις που βρίσκονται ήδη στο τραπέζι δεν είναι επαρκείς. Κάτι με το οποίο συμφωνώ», πρόσθεσε η καγκελάριος.
Η συνέντευξη αυτή της Merkel δόθηκε δύο ημέρες πριν την αναμενόμενη επανεκλογή της στην ηγεσία του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), οι υποστηρικτές του οποίου είναι ιδιαιτέρα ευαίσθητοι σε ότι αφορά το θέμα της λιτότητας.
Πριν από μία εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε μια τελευταία αναβολή στο Παρίσι και τη Ρώμη, ανακοινώνοντας ότι θα εξετάσει την άνοιξη τους προϋπολογισμούς τους για το 2015, όμως παράλληλα ζήτησε από τις δύο χώρες να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να βελτιώσουν τα δημοσιονομικά τους, υπό την απειλή κυρώσεων.
Η Γαλλία και η Ιταλία έχουν έλλειμμα ή χρέος που δεν σέβονται τα όρια που έχουν τεθεί και άρα τα σχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2015 «κινδυνεύουν να μην συμμορφώνονται» με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, είχαν υπογραμμίσει οι Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης