Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σε ύφεση -1,9% βρέθηκε το ΑΕΠ και το γ' τρίμηνο του 2014

Ιαπωνία: Σε ύφεση -1,9% βρέθηκε το ΑΕΠ και το γ' τρίμηνο του 2014
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα 
Σε ύφεση βρέθηκε η οικονομία της Ιαπωνίας το γ’ τρίμηνο του 2014, δεύτερο συνεχόμενο υφεσιακό τρίμηνο, καθώς σημείωσε συρρίκνωση κατά 1,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, Δευτέρα, στη δημοσιότητα.
Υπενθυμίζεται ότι το β’ τρίμηνο του 2014 είχε σημειωθεί ύφεση 6,7%.
Πρόκειται για μια «πικρή υπενθύμιση» στον πρωθυπουργό Shinzo Abe, ότι η οικονομία της χώρας παραμένει σε κίνδυνο, δύο χρόνια αφότου ανέλαβε τα ηνία.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία έρχονται μόλις έξι ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές, που προκηρύχθηκαν πρόωρα, με στόχο να λάβει εκ νέου την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού ο Abe και να προχωρήσει στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανακοινώσει.
Ακόμα και αν η οικονομία της Ιαπωνίας επανέλθει σε ανάπτυξη κατά το δ’ τρίμηνο, αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση, ένας από τους δομικούς πυλώνες ανάπτυξης, έχει υποχωρήσει, μετά την αύξηση του ΦΠΑ τον περασμένο Απρίλιο.
Η πτώση της κατανάλωσης είχε ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να περικόψουν την παραγωγή και τις επενδύσεις κεφαλαίου, υπονομεύοντας περαιτέρω την οικονομική ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης