Τελευταία Νέα
Διεθνή

Α. Μέρκελ: «Ιδανική για την ηγεσία του ΔΝΤ η Λαγκάρντ»

Α. Μέρκελ: «Ιδανική για την ηγεσία του ΔΝΤ η Λαγκάρντ»
Στηρίζει την υποψηφιότητα της Γαλλίδας Υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για το θρόνο του ΔΝΤ και η, Άνγκελα Μέρκελ.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της σε φόρουμ στη Σινγκαπούρη, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κ. Λαγκάρντ, τόσο για την προσωπικότητά της, όσο και για τον ιδανικό, όπως τον χαρακτήρισε, συνδυασμό ,της οικονομικής και πολιτικής εμπειρίας της.
Η κ. Μέρκελ κάλεσε τις αναδυόμενες οικονομίες, να επανεξετάσουν σοβαρά και αντικειμενικά την υποψηφιότητα Λαγκάρντ ενώ δήλωσε θετική στο μέλλον, να αναλάβουν τη συγκεκριμένη θέση μη Ευρωπαίοι.
Να υπενθυμίσουμε πως την περασμένη εβδομάδα οι πέντε μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίες, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις για την ανάληψη της γενικής διεύθυνσης του ΔΝΤ από έναν Ευρωπαίο.
Μέχρι σήμερα, υποψηφιότητα πέραν της Γαλλίδας Υπουργού Οικονομικών, έχει θέσει και ο και ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας του Μεξικό, Ογκούστιν Κάρστενς.
Θετική ψήφο στην υποψηφιότητα Λαγκάρντ είχε δώσει και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγο μετά την πληροφορία ότι τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα στηρίζει και η γερμανική πλευρά..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης