Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Λίστα με 2.000 projects αξίας 1,3 τρισ. ευρώ ετοιμάζει η Κομισιόν - Ποια έργα περιλαμβάνει

Reuters: Λίστα με 2.000 projects αξίας 1,3 τρισ. ευρώ ετοιμάζει η Κομισιόν - Ποια έργα περιλαμβάνει
Το 1/3 των έργων αφορά τον κλάδο της ενέργειας
Λίστα με περίπου 2.000 projects, συνολικής αξίας 1,3 τρισ. ευρώ, κατήρτισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία απόπειρα ανάκαμψης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι Βρυξέλλες κατήρτισαν μία λίστα 2.000 projects, συνολικής αξίας 1,3 τρισ. ευρώ, προκειμένου η Ευρωζώνη να επιτύχει την πολυπόθητη ανάκαμψη.
Το συγκεκριμένο project θα λειτουργήσει επικουρικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του J.C. Juncker και θα αφορά έργα όπως, η κατασκευή νέου αεροδρομίου στο Ελσίνκι και αντιπλημμυρικά έργα στη Βρετανία.
«Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 2.000 projects, συνολικού κόστους 1,3 τρισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 δισ. ευρώ θα επενδυθούν εντός των επόμενων τριών ετών» αναφέρει το απόρρητο έγγραφο της Ε.Ε.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μία σειρά έργων, όπως η ανοικοδόμηση της Ολλανδίας, η κατασκευή νέου λιμανιού στην Ιρλανδία, η σιδηροδρομική σύνδεση Εσθονίας, Λετονίας, Λιθουανίας και Πολωνίας, αλλά και η κατασκευή ενεργειακών σταθμών στη Γερμανία.
Ας σημειωθεί πως το 1/3 των έργων αφορά τον κλάδο της ενέργειας, το άλλο 1/3 τις μεταφορές και το εναπομείναν ποσοστό κατανέμεται στην καινοτομία, το περιβάλλον και το real estate.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης