Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό διωγμό το ευρώ στις ΗΠΑ - «Χαράτσι» 0,2% στις καταθέσεις σε ευρωπαϊκό νόμισμα

Υπό διωγμό το ευρώ στις ΗΠΑ - «Χαράτσι» 0,2% στις καταθέσεις σε ευρωπαϊκό νόμισμα
Το σκεπτικό των αμερικανικών τραπεζών πίσω από την "τιμωρία" του ευρώ
Υπό διωγμό βρίσκεται το ευρώ στις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ, καθώς JP Morgan και Bank of New York Mellon επιβάλλουν «χαράτσι», σε όσους διαθέτουν καταθέσεις σε… ευρώ!
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι δύο αμερικανικές τράπεζες επιβάλλουν «χαράτσι» στις καταθέσεις με ευρώ, λόγω των χαμηλών επιτοκίων της ΕΚΤ.
Ήδη, η Bank of New York Mellon «χρεώνει» με 0,2% τις καταθέσεις σε ευρώ!
Ωστόσο, το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στις δύο προαναφερθείσες τράπεζες, καθώς μία σειρά ιδρυμάτων, όπως η Citigroup, η HSBC, η Deutsche Bank και η Bank of America, αναμένεται να υιοθετήσει παρόμοια μέτρα, λόγω των αλλαγών στους κανόνες που διέπουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου, ορισμένες καταθέσεις θα προσφέρουν μικρότερο περιθώριο κέρδους και επομένως, θα τυγχάνουν ανάλογης «τιμωρίας».
Έτσι, οι τράπεζες σταδιακά θα ξεκινήσουν να επιβάλλουν «χαράτσι» σε μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες αποδίδουν μικρότερο κέρδος.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Fed, η αξία των καταθέσεων που θα επηρεαστούν από τους νέους κανονισμούς θα ανέρχεται σε 4 τρισ. δολάρια!
Το σκεπτικό των νέων κανονισμών υπογραμμίζει πως ορισμένες καταθέσεις κινδυνεύουν να αποσυρθούν από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά πάσα στιγμή, δημιουργώντας "κενό" στη ρευστότητα των τραπεζών.
Έτσι, οι αμερικανικές τράπεζες θα αναγκαστούν είτε να ζητήσουν από τους πελάτες τους να μεταφέρουν σε άλλα ιδρύματα τις συγκεκριμένες επίφοβες καταθέσεις, είτε να τους επιβάλουν «χαράτσι»!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης