Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας επέβαλε η Ιαπωνία

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας επέβαλε η Ιαπωνία
Δεν επηρεάζουν την επικείμενη επίσκεψη του V. Putin στην Ιαπωνία το 2015
Η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας στον απόηχο της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία.
Έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καταρτίστηκε μία λίστα από 26 ιδιώτες και 14 επιχειρήσεις, που φαίνεται να σχετίζονται άμεσα με το αυτονομιστικό κίνημα στο Ντονετσκ και το Λουχανσκ.
Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, σε περίπτωση που ακίνητες περιουσίες ή τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία, που ανήκουν σε κάποιον ιδιώτη ή σε κάποια επιχείρηση που βρίσκεται στην λίστα, εντοπιστούν στην Ιαπωνία, θα παγώνουν.
Επίσης, αναφέρεται πως η ιαπωνικές αρχές δεν θα εκδίδουν βίζες στα άτομα που δέχονται τις εν λόγω κυρώσεις.

Τα ρωσικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η νέα απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης δεν αναμένεται να επηρεάσει την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην Ιαπωνία το 2015.
Σύμφωνα, μάλιστα, με ιαπωνικές πηγές, «η ημερομηνία της επίσκεψης θα οριστεί βάσει διαφορετικών παραγόντων, ωστόσο δεν θα επηρεαστεί από τις ιαπωνικές κυρώσεις.
Ο Yoshihide Suga, Ιάπωνας αξιωματούχος, τόνισε ότι «το Τόκυο σχεδιάζει να συνεργαστεί με τις χώρες G7 ώστε να βρεθεί μια κοινή διπλωματική λύση για την κρίση στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης