Τελευταία Νέα
Διεθνή

HSBC: “ Ιδανική τιμή τα 90 δολ. το βαρέλι στο πετρέλαιο για τη Σαουδική Αραβία”

HSBC: “ Ιδανική τιμή τα 90 δολ. το βαρέλι στο πετρέλαιο για τη Σαουδική Αραβία”
Tην εκτίμηση ότι τα 90 δολάρια το βαρέλι θα ήταν μία ιδανική τιμή που θα επιτρέπει στη Σαουδική Αραβία να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους δημοσιονομικούς της στόχους και να μην δίνει κίνητρα για επενδύσεις σε νέες πηγές ενέργειας, έκαναν αναλυτές της HSBC.
«Οι τιμές ίσως συνεχίσουν να φέρουν ένα τοπικό risk premium στο μεγαλύτερο μέρος του έτους, ωστόσο πιστεύουμε ότι η Σαουδική Αραβία θα προτιμούσε μία πιο μακροπρόθεσμη τιμή πετρελαίου που καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και περιορίζει τις επενδύσεις σε project εκτός OPEC ή μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας», δήλωσε στο CNBC ο Peter Hitchens, αναλυτής της HSBC στο Λονδίνο.
Ο Hitchens εκτιμά πως δεδομένων των αυξήσεων παραγωγής από το Νοέμβριο,οι Σαουδάραβες είναι σοβαροί όταν λένε ότι θα μειώσουν τις τιμές, και προτείνει στις «αρκούδες» ότι αυτή την «κερδοσκοπική φούσκα» όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί, δε θα την ξεφουσκώσουν πολύ σύντομα.
Τέλος ο αναλυτής δηλώνει πως «μετά το 2014, πιστεύουμε ότι η σχέση προσφοράς ζήτησης θα οδηγήσει σε αύξηση των ανοδικών κινδύνων στην τιμή πετρελαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης