Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουτιά άνω του 5% στις αγορές της Κίνας, η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2013

Βουτιά άνω του 5% στις αγορές της Κίνας, η μεγαλύτερη από τον Ιούνιο του 2013
Η απόφαση να περιοριστεί η χρήση εταιρικών ομολόγων ως εγγύηση για βραχυπρόθεσμα δάνεια οδηγεί σε ξεπούλημα τους επενδυτές
Βουτιά 5,3% καταγράφουν οι μετοχές στην Κίνα μετά την απόφαση της χώρας να περιορίσει τη χρήση εταιρικών ομολόγων ως εγγύηση για βραχυπρόθεσμα δάνεια από τους επενδυτές.
Ειδικότερα, το κινεζικό Αποθετήριο Αξιών και Εκκαθάρισης (China Securities Depository and Clearing Corp – CSDC) σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι θα αποδέχεται μόνον εταιρικά ομόλογα με μέγιστη αξιολόγηση «ΑΑΑ» ή εκείνα εταιρειών που έχουν αξιολόγηση «ΑΑ» ή ανώτερη, ως εγγύηση στην αγορά των repos.
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να εξαιρεθούν περί τα 500 εκατ. γουάν, ή 81 εκατ. δολάρια σε εταιρικά ομόλογα που χρησιμοποιούνται στην αγορά των repos.
Έτσι, μειώνει η διαθέσιμη ρευστότητα στην αγορά ομολόγων, αυξάνεται ο φόβος για μια μεγαλύτερη συρρίκνωση της ρευστότητας στην αγορά και αυξάνεται η απόδοση του χρέους.
Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση, με το 10ετές ομόλογο να καταγράφει άνοδο 30 μονάδων βάσης στην αρχή της συνεδρίασης.
Στην αγορά αξιών, ο δείκτης SSE βυθίστηκε κατά 5,3% και περί το 5% ο CSI300 και οι δύο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2013.
Παράλληλα, το κινεζικό νόμισμα γουάν υποχωρεί σε επίπεδα που είχε να δει από τον Ιούλιο, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα 6,19 γουάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης