Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ θέλει ο Beppe Grillo

tags :
Ιταλία: Δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ θέλει ο Beppe Grillo
Η Λέγκα του Βορά τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης όλων των ιδρυτικών συνθηκών της ΕΕ
Υπογραφές με στόχο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη μαζεύει το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Beppe Grillo, την ώρα που η Λέγκα του Βορρά τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης όλων των ιδρυτικών συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Εάν ήμασταν κυβέρνηση, θα ζητούσα την αναθεώρηση όλων των ευρωπαϊκών συνθηκών, την πλήρη αναθεώρηση όλων των συνθηκών» δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι, ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, υπογραμμίζοντας ότι το σύνολο του συστήματος των ευρωπαϊκών θεσμών είναι «εσφαλμένο».
Όπως είπε, η Ε.Ε. αναζητά τρόπους για να διορθώσει ένα «σύστημα που είναι θεμελιωδώς εσφαλμένο», προκειμένου να το παραδώσει στα χέρια «των τραπεζών και του χρηματοοικονομικού τομέα».
«Η Ευρώπη του σήμερα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να την κατεδαφίσουμε προκειμένου να την ανοικοδομήσουμε από το μηδέν» είπε ο Σαλβίνι, τονίζοντας ότι «θέλουμε να εξέλθουμε από την Ευρωζώνη».
Την ίδια ώρα το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (Μ5S) ανακοίνωσε ότι ξεκινάει εκστρατεία από το Σάββατο προκειμένου να συγκεντρώσει υπογραφές με στόχο να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα – που πάντως δεν θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα – μέσα σε διάστημα ενός έτους, για την έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.
 «Από τη μία πλευρά ο συνασπισμός υπό το Δημοκρατικό Κόμμα χάνει το ενδιαφέρον του για την κοινωνική σφαγή που προκαλεί το ενιαίο νόμισμα από την άλλη ο Σαλβίνι επικρίνει το ευρώ, όμως δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία» σημείωσε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων.
«Το θέμα δεν είναι να μάθουμε εάν μπορούμε να εξέλθουμε από την Ευρωζώνη, αλλά το να εξέλθουμε όσο το δυνατόν συντομότερα» δήλωσε σε μία συνέντευξη Τύπου ο Beppe Grillo, ο ιδρυτής και επικεφαλής του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης