Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Αρνητικός ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία από τις εκατέρωθεν κυρώσεις Δύσης - Ρωσίας

ΟΗΕ: Αρνητικός ο αντίκτυπος στην παγκόσμια οικονομία από τις εκατέρωθεν κυρώσεις Δύσης - Ρωσίας
Οι μειωμένες εξαγωγές προς τη Μόσχα έχουν ήδη επηρεάσει τις ευρωπαϊκές οικονομίες
Τον αρνητικό αντίκτυπο για την παγκόσμια οικονομία από τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εκατέρωθεν από Δύση και Ρωσία επισημαίνουν αναλυτές του ΟΗΕ.
Όπως επισημαίνεται σε έκθεση του τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Σχέσεων του ΟΗΕ, οι μειούμενες εισαγωγές στη Ρωσία έχουν ήδη επηρεάσει πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες, καθώς η ρωσική αγορά αντιπροσωπεύει το 5% των εξαγωγών της ζώνης του ευρώ.
Οι αναλυτές του Οργανισμού σημειώνουν ότι η επιβραδυνόμενη οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία το δεύτερο τρίμηνο του έτους εν μέρει εξηγείται από τις μειούμενες εξαγωγές ανταλλακτικών αυτοκινήτων στη Ρωσία.
Επίσης, οι περιορισμοί όσον αφορά τον εξοπλισμό για τις ρωσικές πετρελαϊκές επιχειρήσεις μπορούν να επηρεάσουν τους γερμανούς παραγωγούς.
Εν τω μεταξύ, το εμπάργκο της Ρωσίας σε αγροτικά προϊόντα, πρώτες ύλες και τρόφιμα σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα θα προκαλέσουν σημαντικές απώλειες σε αυτούς που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό στους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, τονίζεται στην έκθεση.
Τέλος, σημειώνεται ότι πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Σερβία και η Τουρκία, αλλά και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), μπορούν να επωφεληθούν από την παρούσα κατάσταση, αποτελώντας εναλλακτικές πηγές προμήθειας τροφίμων για τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης