Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Μείωση 20% της τιμής του πετρελαίου θα ισχυροποιήσει την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Fitch: Μείωση 20% της τιμής του πετρελαίου θα ισχυροποιήσει την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα δεχτεί θετική πίεση από τη διολίσθηση των τιμών του «μαύρου χρυσού»
Περαιτέρω ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 0,3% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, προβλέπει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, σε περίπτωση που η τιμή του πετρελαίου μειωθεί κατά 20%.
Σε αυτή την εκτίμηση προέβη ο Fitch λίγες ώρες μετά την πρόβλεψη της Διεθνούς Επιτροπής Ενέργειας πως η παγκόσμια ζήτηση για το πετρέλαιο θα υποχωρήσει κατά το 2015.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου Fitch, η ανάπτυξη του παγκόσμιου ΑΕΠ θα αγγίξει το 2,4% το τρέχον έτος, το 2,9% το 2015 και το 3% μέσα στο 2016.
Η προοπτική φαίνεται υποβαθμισμένη σε σύγκριση με την έκθεση του οίκου τον περασμένο Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω του αδύναμου ευρώ, της Ιαπωνίας και των αναδυόμενων αγορών, ωστόσο «η ισχυρή ανάκαμψη στις ΗΠΑ είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία εδράζεται στην ιδιωτική κατανάλωση, το υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης