Τελευταία Νέα
Διεθνή

Richardson (ΗΠΑ): Κίνδυνος να υποχωρήσει στα 45 δολ. το πετρέλαιο - Οι λόγοι

Richardson (ΗΠΑ): Κίνδυνος να υποχωρήσει στα 45 δολ. το πετρέλαιο - Οι λόγοι
Η ενεργειακή ανεξαρτησία των ΗΠΑ «κλειδί» για την διατήρηση των τιμών
Την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να άρουν την απαγόρευση της εξαγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, ώστε να ενισχύσουν την εθνική ασφάλεια και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Bill Richardson στο CNBC.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνουν οι κύριοι προμηθευτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τους Ρώσους» ανέφερε χαρακτηριστικά
Ο Richardson που υπηρέτησε ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Clinton, προβλέπει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να υποχωρήσουν στα 45 δολάρια ανά βαρέλι.
«Η γεωπολιτική κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί» αναφέρει, σημειώνοντας ότι «η Ρωσία θα συνεχίσει να έχει οικονομικά προβλήματα, λόγω του προϋπολογισμού τους».
Παράλληλα τονίζει ότι η Βενεζουέλα, η Νιγηρία και το Ιράν θα νιώσουν την πίεση από την ραγδαία πτώση των τιμών του πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι το αργό στις ΗΠΑ, συνέχισε να καταγράφει απώλειες την Παρασκευή, υποχωρώντας σε χαμηλό ημέρας τα 58,50 δολάρια ανά βαρέλι.
Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Ιούλιο του 2009, ενώ ο ΟΠΕΚ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2015.
«Πολλές πετρελαϊκές εταιρείας έχουν αρχίσει να ζημιώνονται από την πτώση», σημειώνει ο Richardson.
Ωστόσο επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς την ενεργειακή ανεξαρτησία και δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, «Οφείλεται κυρίως ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις»
Όσο αφορά τη μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή του αγωγού Keystone, εκτιμά ότι οι πιθανότητες για την έγκριση του είναι 50-50!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης