Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα Ζηλανδία: Ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 1% το γ' τρίμηνο του 2014

Νέα Ζηλανδία: Ενίσχυση του ΑΕΠ κατά 1% το γ' τρίμηνο του 2014
Διαψεύστηκαν επί τα βελτίω οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την ανάπτυξη βάσει τριμήνων 
Λαμβάνοντας ώθηση από την γεωργία και τα ορυχεία, η οικονομία της Νέας Ζηλανδίας αναπτύχθηκε κατά 1% το γ’ τρίμηνο του 2014, ενώ σε ετήσια βάση, η αύξηση άγγιξε το 3,2%.
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν πως το ΑΕΠ θα ενισχυόταν κατά 0,7% σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο και κατά 3,3% σε ετήσια βάση.
Η οικονομία της χώρας του Ειρηνικού Ωκεανού στήριξε την ανάπτυξη της σε μια κατασκευαστική άνθιση, την αυξημένη ζήτηση από την μεσαία τάξη της Ασίας για γαλακτοκομικά προϊόντα και την εισροή των μεταναστών.
Επίσης, κατά τα λεγόμενα του κυβερνητικού αρμόδιου, Gary Dunnet, σημειώθηκε «μία από τις ισχυρότερες αυξήσεις των τελευταίων 15 ετών στους πρωτογενείς κλάδους».
Η γεωργία αυξήθηκε κατά 4,7%, η εξορυκτική δραστηριότητα κατά 8%, ενώ αντίθετη ήταν η πορεία για τη δασοκομία και την υλοτομία, που υποχώρησαν κατά 4%.
Η μεταποιητική δραστηριότητα βοήθησε, επίσης, στην ενίσχυση του ΑΕΠ, καθώς αυξήθηκε κατά 2%
Οι κλάδοι των υπηρεσιών, εν τω μεταξύ, αναμείχθηκαν με αυξήσεις στις τηλεπικοινωνίες και τις λιανικές πωλήσεις, που αντισταθμίστηκαν από τη μείωση των υπηρεσιών μεταφοράς και των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης