Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Σε δύο χρόνια θα έχουμε ξεπεράσει την οικονομική κρίση

tags :
Putin (πρόεδρος Ρωσίας): Σε δύο χρόνια θα έχουμε ξεπεράσει την οικονομική κρίση
Σε εξωτερικούς παράγοντες οι ευθύνες για τα σημερινά οικονομικά προβλήματα τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας
Την εκτίμηση ότι στο χειρότερο σενάριο η Ρωσία θα ξεπεράσει τη σημερινή οικονομική κρίση σε δύο χρόνια διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin κατά την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του στο ρωσικό έθνος.
Ο Putin απέδωσε τη σημερινή οικονομική κρίση σε «εξωτερικούς παράγοντες» και υποστήριξε ότι στο χειρότερο σενάριο η ρωσική οικονομία θα ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες σε δύο χρόνια, το 2017, όταν και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη.
«Ύστερα από δύο χρόνια η ανάπτυξη θα επιστρέψει διότι η οικονομική κατάσταση θα αλλάξει και η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα χρειαστεί πρόσθετους πόρους» υπογράμμισε ο Putin, αναφέροντας πως είναι πολύ πιθανό περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου να αποδυναμώσει και άλλο το ρούβλι.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε ότι η ρωσική οικονομία πρέπει να διαφοροποιηθεί ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα επιτόκια δεν θα παραμείνουν στα σημερινά υψηλά επίπεδα για μακρύ χρονικό διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση ο Putin τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 0,6% έως 0,7% κατά τους πρώτους 10 μήνες του έτους.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η άνοδος του ρουβλίου ενώ τόνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δεν πρόκειται να σπαταλήσει τα αποθεματικά της απερίσκεπτα.
Επιπλέον, ο Putin υπογράμμισε πως η ρωσική οικονομία θα προσαρμοστεί στις όποιες δυσκολίες, εφόσον αυτές συνεχιστούν.
Αναφερόμενος στα τεκταινόμενα στην Ουκρανία ο Putin υποστήριξε πως στόχος της Μόσχας είναι να αποκατασταθεί η πολιτική ενότητα στην Ουκρανία, ενώ υπογράμμισε πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko κινείται στην κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης