Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Εγκρίθηκε με 307 ψήφους υπέρ ο δημόσιος προϋπολογισμός του 2015

Ιταλία: Εγκρίθηκε με 307 ψήφους υπέρ ο δημόσιος προϋπολογισμός του 2015
Στο περιεχόμενο του προϋπολογισμού εναντιώθηκαν οι βουλευτές του κινήματος «Πέντε Αστέρια»


Με 307 ψήφους υπέρ, 116 ψήφους κατά και δύο αποχές εγκρίθηκε οριστικά ο δημόσιος προϋπολογισμός της Ιταλίας για το 2015.
Παρά την ευρεία, βάσει ψήφων, αποδοχή του προϋπολογισμού, η διαδικασία σημαδεύτηκε από την διαμαρτυρία των βουλευτών του κινήματος του B. Grillo, «Πέντε Αστέρια», οι οποίοι ύψωσαν ταμπέλες όπου αναγραφόταν «vergogna» (ντροπή) ενώ προσπάθησαν να προχωρήσουν σε κατάληψη των εδράνων της κυβέρνησης.
Τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με το σχέδιο προϋπολογισμού που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση Renzi τον περασμένο Οκτώβριο, αρχίζοντας από την καθιέρωση της μείωσης των φόρων ύψους 80 ευρώ τον μήνα για τους μόνιμους υπαλλήλους που κερδίζουν μέχρι και 24 χιλ. ευρώ τον χρόνο.
Παράλληλα, αποφασίσθηκε να μην αυξηθούν, για το 2015, ο φόρος ακινήτων και το τέλος που καταβάλλουν οι Ιταλοί πολίτες προς την δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση Rai.
Με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό εγκρίνεται και το οικονομικό μπόνους για οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 25χ χιλ. ευρώ.
Το εν λόγω μπόνους θα είναι τριετούς διάρκειας και θα αναλογεί σε 960 ευρώ τον χρόνο.
Τέλος, σημειώνεται πως την Τετάρτη, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Renzi, αναμένεται να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης του εργασιακού σχετικά με το πότε θα προβλέπεται χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση αβάσιμης απόλυσης καθώς και πότε θα συνεχίσει να ισχύει το δικαίωμα επαναπρόσληψης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης