Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 290 ιστορικά μνημεία έχουν πληγεί από τον πόλεμο στη Συρία

tags :
Τουλάχιστον 290 ιστορικά μνημεία έχουν πληγεί από τον πόλεμο στη Συρία
Από αυτά, 24 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς
Τουλάχιστον 290 ιστορικά μνημεία και χώροι πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν πληγεί από τον πόλεμο στη Συρία, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με το Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και την Έρευνα (UNITAR).
To Ινστιτούτο, αφού προχώρησε σε λεπτομερή ανάλυση εκατοντάδων δορυφορικών φωτογραφιών, σημειώνει ότι 24 ιστορικά μνημεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 189 έχουν υποστεί σοβαρές ή μέτριες ζημίες.
Παράλληλα, επιπλέον 77 έχουν υποστεί ζημίες, όμως ο Οργανισμός δεν έχει μπορέσει να το επιβεβαιώσει.
Σύμφωνα με την UNITAR, τα στοιχεία αυτά αποτελούν μια ανησυχητική απόδειξη των επιπτώσεων που έχει ο πόλεμος στην συριακή πολιτιστική κληρονομιά και γι' αυτό έχει ζητήσει από τη διεθνή κοινότητα να ενισχύσει τις προσπάθειες προστασίας αυτών των περιοχών, προκειμένου να διασωθούν όσα περισσότερα γίνεται.
Από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και στους αντικαθεστωτικούς έχουν προκληθεί σημαντικές καταστροφές σε ιστορικούς χώρους και κτίρια σε όλη τη Συρία.
Η αρχαία πόλη Παλμύρα, το Τέμενος των Ομαγιαδών στο Χαλέπι, αλλά και ρωμαϊκοί ναοί είναι μερικοί από τους τόπους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο που μετρά πάνω από 200.000 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης