Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο αριθμός των ανέργων τον Νοέμβριο

Γαλλία: Σε νέο ιστορικό υψηλό ο αριθμός των ανέργων τον Νοέμβριο
Η βελτιούμενη οικονομία το 2015 θα συνοδευθεί από μια επιθετική στρατηγική στη μάχη κατά της ανεργίας, τόνισε ο γάλλος υπουργός Απασχόλησης
Σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε ο αριθμός των άνεργων ατόμων στη Γαλλία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, αυξάνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, για να βελτιώσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 27.000 τον Νοέμβριο, φθάνοντας τα 3,49 εκατομμύρια, ανακοίνωσε το υπουργείο Απασχόλησης της Γαλλίας, που αντιπροσωπεύει αύξηση 0,8% από τον Οκτώβριο και άνοδο 5,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.
Το νέο ιστορικό υψηλό ανεργίας υπογραμμίζει τη μάχη του γάλλου προέδρου να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και να δώσει ώθηση στις προσλήψεις.
Από τον Μάιο του 2012, οπότε ανέλαβε την εξουσία, ο Hollande έχει χρηματοδοτήσει πρωτοβουλίες για την προώθηση της απασχόλησης για τους νέους, όμως η οικονομία αναπτύσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς.
Σε ανακοίνωσή του ο γάλλος υπουργός Απασχόλησης, Francois Rebsamen, σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι η κυβέρνηση θα αυξήσει τις προσπάθειες για να βρεθούν νέες θέσεις εργασίας για τους μακροχρόνια άνεργους.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η βελτιούμενη οικονομία το 2015 θα συνοδευθεί από μια επιθετική στρατηγική στη μάχη κατά της ανεργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης