Τελευταία Νέα
Διεθνή

W. Schaeuble: Θετική η μετανάστευση για τη Γερμανία

tags :
W. Schaeuble: Θετική η μετανάστευση για τη Γερμανία
Υπερδιπλασιάστηκαν φέτος οι άνθρωποι που ζητούν άσυλο στη Γερμανία
Καλή χαρακτήρισε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,W. Schaeuble, τη μετανάστευση για τη  χώρα, ενώ ρίχνοντας το …μπαλάκι  στους πολιτικούς είπε πως αυτοί θα πρέπει να εξηγήσουν καλύτερα πως όλοι έχουν να κερδίσουν απ΄ αυτή, ως απάντηση στην άνοδο ενός νέου κινήματος που αντιτίθεται στην εισροή μουσουλμάνων μεταναστών.
Εφέτος, υπερδιπλασιάστηκαν οι άνθρωποι που ζητούν άσυλο στη Γερμανία, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από τη Συρία, φθάνοντας περίπου τις 200.000.
Μάλιστα, η καθαρή μετανάστευση βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δύο δεκαετίες.
Ήδη, η ανησυχία πολλών Γερμανών για τα σχετικά κόστη είναι αισθητή, ενώ έχει υποχρεώσει βουλευτές να δώσουν κάποια απάντηση η άνοδος του κινήματος PEGIDA (Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης), που την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε μια συγκέντρωση 17.500 ανθρώπων κατά των μεταναστών στην ανατολική πόλη της Δρέσδης.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Bild» κληθείς να απαντήσεις σχετικά με τη δημοτικότητα του PEGIDA,  «ο κόσμος είναι περισσότερο ανοικτός και η μετανάστευση βοηθάει όλους.
Όπως ακριβώς εμείς χρησιμοποιήσαμε εκατομμύρια πρόσφυγες και εκδιωχθέντες μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να την ανοικοδόμηση ... έτσι χρειαζόμαστε και σήμερα τη μετανάστευση».
Ακόμη, ο W. Schaeuble σημείωσε χαρακτηριστικά πως «φυσικά πρέπει να ζούμε μαζί με μετανάστες. Αυτό θα αλλάξει την καθημερινή ζωή μας, αλλά δεν θα την κάνει χειρότερη, ως επί το πλείστον θα την βελτιώσει».
Δήλωσε επίσης πως οι πολιτικοί πρέπει να εξηγούν καλύτερα τις αλλαγές στην καθημερινή ζωή και επανέλαβε σχόλια που έκανε αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ λέγοντας πως ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται.
Όπως είπε, «ο κόσμος έχει δίκιο να φοβάται την ισλαμιστική τρομοκρατία. Όχι όμως το ισλάμ».
Πάντως, έκδηλη είναι η ανησυχία στα μέλη του συντηρητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, που θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν ψήφους αν δεν απαντήσουν στους φόβους των πολιτών.
Σημειώνεται δε, ότι ήδη ψηφοφόροι έχουν τιμωρήσει κυβερνήσεις σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένων της Βρετανίας και της Σουηδίας, επειδή δεν έχουν αντιμετωπίσει το θέμα της μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης