Διεθνή

Bloomberg: Τον Απρίλιο θα ανοίξει το χρηματιστήριο της Σ. Αραβίας στους ξένους επενδυτές

Bloomberg: Τον Απρίλιο θα ανοίξει το χρηματιστήριο της Σ. Αραβίας στους ξένους επενδυτές
 Στη χρηματοδότηση προγράμματος 130 δισ. δολαρίων για επενδύσεις εκτος ενέργειας προσβλέπει η Σ. Αραβία
Τον Απρίλιο σκοπεύει να «ανοίξει» στους ξένους επενδυτές το χρηματιστήριό της, συνολικής αξίας 509 δισ. δολαρίων, η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας ενημέρωσε χρηματιστηριακές εταιρείες και διαχειριστές χαρτοφυλακίων στο Λονδίνο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που σχεδιάζει να ακολουθήσει.
Η Σαουδική Αραβία δεν σκοπεύει να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που είχε εξαγγείλει τον Αύγουστο. Ήδη από τον Ιούλιο, η χώρα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να «ανοίξει» το χρηματιστήριό της το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Η μεγαλύτερη εξαγωγική πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου αποφάσισε την άρση των εμποδίων για επενδύσεις σε ένα από τα πλέον περιορισμένα χρηματιστήρια του κόσμου, καθώς προσβλέπει στη χρηματοδότηση προγράμματος 130 δισ. δολαρίων για ενίσχυση των κλάδων πέραν της ενέργειας.
Η διεύρυνση της αγοράς ενδέχεται να ωθήσει την MSCI Inc. να συμπεριλάβει το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας στον δείκτη αναδυόμενων αγορών έως το 2017, προσελκύοντας κεφάλαια έως και 40 δισ. δολαρίων, εκτιμά η Schroders Plc.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης