Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Συρρίκνωση 0,5% της οικονομίας τον Νοέμβριο

Ρωσία: Συρρίκνωση 0,5% της οικονομίας τον Νοέμβριο
Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009, σε αρνητικό έδαφος το ρωσικό ΑΕΠ
Κατά 0,5% συρρικνώθηκε το ρωσικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας.
Η δυναμική του ρωσικού ΑΕΠ εισήλθε σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2009, μειούμενο κατά 0,5%, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την κατάσταση της ρωσικής οικονομίας.
Η συρρίκνωση αυτή, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών, αντανακλά την απότομη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης στη μεταποίηση και στην επιμονή των αρνητικών τάσεων στους τομείς των κατασκευών, του χονδρικού εμπορίου και της γεωργίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΟΙΚ, στο 11μηνο του 2014 η ρωσική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,6%.
Σημειώνεται ότι για το σύνολο του 2014 εκτιμάται ότι το ρωσικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί περί το 0,5%, με τον ρώσο πρωθυπουργό Dmitry Medvedev να προειδοποιεί την περασμένη εβδομάδα για τον κίνδυνο η Ρωσία να εισέλθει σε βαθιά ύφεση, κατηγορώντας μάλιστα ορισμένες χώρες ότι θέτουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, υπαινισσόμενος τις κυρώσεις της Δύσης στη Μόσχα για τη στάση της στην ουκρανική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης