Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί τις ΗΠΑ για την διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορεί τις ΗΠΑ για την διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου
Ο Maduro εκτιμά πως ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας και της Βενεζουέλας έχουν ωθήσει σε υποχώρηση τις τιμές του πετρελαίου
«Γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε εν μέσω πετρελαϊκού πολέμου;», ρώτησε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, το κοινό του, το οποίο αποτελείτο από επιχειρηματίες της χώρας.
«Αυτός ο πόλεμος έχει ένα στόχο: να καταστραφεί η Ρωσία», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για έναν πολύ καλά σχεδιασμένο στρατηγικό πόλεμο, ο οποίος επίσης πλήττει την Βενεζουέλα.
Και για όλα αυτά κατέδειξε έναν και μόνο έναν υπεύθυνο: τις ΗΠΑ.
Ο Maduro σχολίασε πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να διοχετεύσουν στην αγορά το πετρέλαιο που ίδιες εξάγουν από τον σχιστόλιθο.
«Τον Σεπτέμβριο (το πετρέλαιο της Βενεζουέλας) ήταν στα 95 δολάρια το βαρέλι, σήμερα 29 Δεκεμβρίου στα 48 δολάρια το βαρέλι», ανέφερε, συγκεκριμένα, ο Maduro, αποδίδοντας αυτή την αξιοσημείωτη υποχώρηση της τιμής, στις επιδιώξεις των ΗΠΑ, να αποδυναμώσουν παραδοσιακά μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου, όπως η Ρωσία και η Βενεζουέλα, με τις οποίες άλλωστε δεν έχουν και άριστες σχέσεις.
«Το 2015 θα είναι μια χρονιά μεγάλων οικονομικών και παραγωγικών αλλαγών, μια σπουδαία μεταμόρφωση της οικονομίας της Βενεζουέλας…Ευχαριστούμε αυτοκρατορία», ανέφερε σαρκαστικά απευθυνόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει σε σπουδαίες μεταρρυθμίσεις εντός του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης