Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελλάδα «ρίχνει» κάτω από τις 18.000 μονάδες τον Dow - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στη Wall

tags :
Η Ελλάδα «ρίχνει» κάτω από τις 18.000 μονάδες τον Dow - Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στη Wall
Στο -3,30% οι απώλειες για το ADR της ΕΤΕ
Τις 18.000 μονάδες «στερεί» από τον Dow η Ελλάδα, καθώς οι Aμερικανοί επενδυτές εξακολουθούν να εστιάζουν στην αποτυχημένη ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Πιο αναλυτικά, ο Dow υποχωρεί στο -0,22% και τις 17.998 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,23% και τις 4.797 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,23% και τις 2.085 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει πτώση στο -3,30% και τα 1,76 δολάρια.
«Η Ελλάδα επιστρέφει στο επίκεντρο, με τη σημερινή συνεδρίαση να κινείται, όπως ακριβώς και εχθές» εκτιμά ο P. Cardillo, αναλυτής της Rockwell Global Capital.
«Οι επενδυτές δεν μπορούν να υποβαθμίσουν τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» παραδέχεται παράλληλα, ο Mark Luschini της Janney Montgomery Scott.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση 0,1% καταγράφηκε στον δείκτη τιμών κατοικιών Case-Shiller στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, για δεύτερο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη.
Στον δείκτη λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία από 20 πόλεις της Αμερικής, εκ των οποίων στις 10 οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν, στις 8 ενισχύθηκαν και σε 2 παρέμειναν αμετάβλητες.
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, οι τιμές κατοικιών στις 20 αυτές πόλεις ενισχύθηκαν κατά 0,8% τον Οκτώβριο, που αποτελεί το ισχυρότερο αποτέλεσμα σε επτά μήνες, έναντι αύξησης 0,2% που είχε καταγραφεί τον Σεπτέμβριο.
Εν τω μεταξύ, σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν κατά 4,5% τον Οκτώβριο, με τον αργότερο ρυθμό εδώ και δύο χρόνια, έναντι ανόδου 4,8% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο.
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι σε ετήσια βάση θα καταγραφόταν άνοδος 4,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης