Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Πεκίνο η Lagarde για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της

Στο Πεκίνο η Lagarde για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της
Στο Πεκίνο έφθασε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde, για να υποστηρίξει στην Κίνα την υποψηφιότητά της για τη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ ενώπιον των επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.
Μόλις έφθασε στην κινεζική πρωτεύουσα η Γαλλίδα υπουργός συναντήθηκε με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας Ζου Σιαοτσουάν, ενώ αργότερα θα έχει επαφές με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γουάνγκ Τσισάν, τον υπουργό Οικονομικών Σίε Σουρέν και τον υπουργό Εξωτερικών Γιανγκ Τζιεσί, ανακοίνωσε γαλλική διπλωματική πηγή.
Το κινεζικό πρακτορείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η επιλογή του νέου γενικού διευθυντή θα πρέπει να γίνει κατά τρόπο ανοικτό, διάφανο και αξιοκρατικό βάση προσόντων, ώστε να εκπροσωπεί καλύτερα τις αναδυόμενες αγορές και να αντανακλά καλύτερα τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομική δομή.
Η Lagarde που έχει τη στήριξη της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας, θεωρείται το μεγάλο φαβορί στη διαδοχή του συμπατριώτη της Dominique Strauss-Kahn. Η ίδια φέρεται να υπολογίζει στη στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με δήλωση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Οι ΗΠΑ περιμένουν έως τις 10 Ιουνίου, καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, για να ανακοινώσουν επίσημα τη θέση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης