Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο αίτημα στον ΟΗΕ για ανεξαρτησία επεξεργάζονται οι Παλαιστίνιοι

Νέο αίτημα στον ΟΗΕ για ανεξαρτησία επεξεργάζονται οι Παλαιστίνιοι
Προηγούμενο σχετικό αίτημα είχε απορριφθεί
Το ενδεχόμενο να υποβληθεί εκ νέου αίτημα στον ΟΗΕ αναφορικά με τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους επεξεργάζονται οι Παλαιστίνιοι.
Όπως αναφέρεται οι Παλαιστίνιοι εξετάζουν το σενάριο αυτό, το οποίο και συζητούν από κοινού με την Ιορδανία, το Αμμάν και άλλες χώρες.
Σημειώνεται πως το προηγούμενο ψήφισμα που είχε υποβάλει η Παλαιστινιακή Αρχή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απορρίφθηκε στις 31 Δεκεμβρίου αφού απέτυχε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων.
Οι Παλαιστίνιοι ευελπιστούν πως η αλλαγή της σύνθεσης των μη μόνιμων μελών του ΣΑ με το νέο χρόνο μπορεί να τους δώσει καλύτερες προοπτικές, αν και το εγχείρημα είχε αποτύχει στην πρώτη προσπάθεια και εξαιτίας του βέτο των ΗΠΑ, που είχαν απορρίψει ως μονομερές το ψήφισμα.
Το προσχέδιο καλούσε σε αποχώρηση του Ισραήλ από τα κατεχόμενα εδάφη πριν από το τέλος του 2017.
«Δεν αποτύχαμε εμείς, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απογοήτευσε εμάς.
Θα προσφύγουμε πάλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας, γιατί όχι; Πιθανόν ύστερα από μία εβδομάδα», δήλωσε σε αξιωματούχους ο Mahmoud Abbas κατά τη διάρκεια διάσκεψης πολιτιστικού περιεχομένου που πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.
«Εξετάζουμε αυτό το ενδεχόμενο και θα το συζητήσουμε με τους συμμάχους μας, ιδιαίτερα την Ιορδανία… να υποβάλουμε ξανά το ψήφισμα, τρίτη ίσως και τέταρτη φορά», τόνισε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης