Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Δεν αλλάζει το σχέδιο αποχώρησης των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

tags :
ΗΠΑ: Δεν αλλάζει το σχέδιο αποχώρησης των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν
Αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει μια ακόμα αναθεώρηση
Δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama παρά το αίτημα του Αφγανού προέδρου Άσραφ Γάνι την Κυριακή προς την Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει τα σχέδιά της.
Οι δηλώσεις του Γάνι προστίθενται στη συζήτηση σχετικά με το αν ο Λευκός Οίκος θα εφαρμόσει επακριβώς τα σχέδια που έχει ανακοινώσει, τα οποία έχουν ήδη τροποποιηθεί δύο φορές.
Ο Αφγανός πρόεδρος ενδέχεται να παρείχε με τα σχόλιά του αυτά πολιτική κάλυψη στον Αμερικανό ομόλογό του στην περίπτωση που αποφασίσει ότι πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή του για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων προκειμένου να διατηρηθούν τα όσα κέρδη έχουν επιτευχθεί έπειτα από 13 χρόνια πολέμου και να αποφευχθεί μια κατάρρευση των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως αυτή που παρατηρήθηκε πέρυσι στο Ιράκ.
«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να επανεκτιμήσει τις αποφάσεις αυτές στην πορεία», δήλωσε ο Τζέιμς Ντόμπινς που ήταν ειδικός εκπρόσωπος του Obama για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν ως τον Ιούλιο.
Μεταξύ των παραγόντων που θα βαρύνουν στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου είναι ο ίδιος ο πόλεμος, οι προσπάθειες συμφιλίωσης μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, η αμερικανική κοινή γνώμη και οι προεδρικές εκλογές του 2016.
Αν ο Obama αποφασίσει να αλλάξει πορεία, είναι πιθανό να βρει ένα πιο δεκτικό κοινό στη χώρα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης