Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση καμικάζι

Τουρκία: Η ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση καμικάζι
Η επίθεση έλαβε χώρα χθες, εναντίον του αστυνομικού τμήματος της ιστορικής συνοικίας Σουλτάναχμετ, στην Πόλη
Την ευθύνη για την χθεσινή βομβιστική επίθεση καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη ανέλαβε η ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C, Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο.
Από την επίθεση, που στόχο είχε το αστυνομικό τμήμα στο Σουλτάναχμετ, έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκε ακόμα ένας.
Ειδικότερα, μια γυναίκα καμικάζι μπήκε μέσα στο αστυνομικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Σουλτάναχμετ απέναντι από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, λέγοντας στα αγγλικά πως είχε χάσει το πορτοφόλι της και στη συνέχεια ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη μέσα στο τριώροφο κτίριο.
Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε ώρες μετά την επίθεση στον ιστότοπο «Η Κραυγή του Λαού», η οργάνωση αναφέρει πως η βομβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον του κυβερνώντος κόμματος AKP για τον φόνο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος υπέκυψε πέρυσι τον Μάρτιο αφού παρέμεινε εννέα μήνες σε κώμα εξαιτίας τραύματος στο κεφάλι που υπέστη στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης.
Αναλυτικότερα, στην δήλωση αναφέρεται πως το κράτος κράτος σκότωσε τον Μπερκίν Ελβάν και «προστατεύει τους κλέφτες υπουργούς», με αναφορά στην απόφαση μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής να μην παραπεμφθούν σε δικαστήριο τέσσερις πρώην υπουργοί που κατηγορούνται για διαφθορά.
Το DHKP-C ανέλαβε επίσης την ευθύνη για μια επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα κοντά στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη.
Σημειώνεται πως η οργάνωση βρισκόταν πέρυσι πίσω από μια επίθεση καμικάζι εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς και από επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, ενώ έχει προειδοποιήσει και για νέες επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης