Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο Brent – Κάτω από τα 50 δολ. υποχώρησε η τιμή του «μαύρου χρυσού»

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο Brent – Κάτω από τα 50 δολ. υποχώρησε η τιμή του «μαύρου χρυσού»
Υποχώρησή του μέχρι τα 40 δολάρια εκτιμούν οι αναλυτές της Blackstone
(upd) Σε ελεύθερη πτώση είναι το πετρέλαιο Brent, με την τιμή του να διασπά πτωτικά και τα 50 δολάρια το βαρέλι.
Με το 2014 να ολοκληρώνεται με απώλειες 48% για την τιμή του πετρελαίου Brent, σε μόλις μία εβδομάδα το 2015 το αργό πετρέλαιο ήδη καταγράφει επιπλέον πτώση 10%.
Σήμερα, Τετάρτη, η τιμή του κινείται εκ νέου πτωτικά, με τις απώλειες να φθάνουν το 2% και το Brent να διαπραγματεύεται στα 49,9 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά κάτω από τα 50 δολάρια εδώ και περισσότερο από πεντέμισι έτη, ήτοι από τον Μάιο του 2009.
Απώλειες σημειώνει και το πετρέλαιο τύπου West Texas, με αναφορά στις ΗΠΑ, με την τιμή του να υποχωρεί μέχρι τα 47 δολάρια, επίσης επίπεδα που είχε να δει από το 2009.

Νέες απώλειες βραχυπρόθεσμα, εξαιτίας της υπερπροσφοράς

Παρά τη μεγάλη πτώση που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες, οι αναλυτές της Blackstone σημειώνουν ότι θα υπάρξουν και νέες απώλειες.
Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, η τιμή του πετρελαίου Brent θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και τα 40 δολάρια το βαρέλι στο πρώτο ήμισυ του 2015, πριν επιστρέψει στα επίπεδα των 70 δολαρίων, όταν θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η ζήτηση από τις αναδυόμενες οικονομίες.
Μηνύματα όπως αυτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμβάλλουν σε αυτή την πτώση.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Πετρελαίου των ΗΑΕ αναγνώρισε ότι η υπερπροσφορά αργού πετρελαίου θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες ή ακόμη και χρόνια.

(Πρώτη ενημέρωση 10:07 π.μ., Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2014)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης