Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Iάπωνας ΥΠΟΙΚ θα αντικαταστήσει τον Noda στην προδρία του Δημοκρατικού κόμματος

O Iάπωνας ΥΠΟΙΚ θα αντικαταστήσει τον Noda στην προδρία του Δημοκρατικού κόμματος
Ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών, Yoshihiko Noda, φέρεται να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον πρωθυπουργό της χώρας, Naoto Kan, στην προεδρία του Δημοκρατικού κόμματος.
Τα ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Ιαπωνίας ελπίζουν ότι η επιλογή του Noda, ο οποίος έχει προετοιμάσει τα σχέδια για τον προϋπολογισμό, μπορεί να τους βγάλει από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε από το σεισμό, το τσουνάμι και το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.
Ως «γεράκι της φορολογίας» χαρακτηρίζουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης τον υπουργό Οικονομικών, καθώς τόνισε την ανάγκη να χαλιναγωγήσει το τεράστιο δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας με αυξήσεις φόρων.
Στο μεταξύ ο Naoto Kan, που αγωνίζεται να σταματήσει τη διαρροή πυρηνικής ενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και να ανοικοδομήσει τη βορειοανατολική Ιαπωνία από τις καταστροφικές της 11ης Μαρτίου. Την περασμένη εβδομάδα, μόλις που εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, ωστόσο θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με το διχασμένο κοινοβούλιο και τις εσωκομματικές διαφωνίες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης