Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντόπισε η αστυνομία τους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo - Διεθνής κατακραυγή

tags :
Εντόπισε η αστυνομία τους τρεις δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo - Διεθνής κατακραυγή
«Εκδικηθήκαμε για τον προφήτη μας τον Μωάμεθ» φώναζαν οι τρεις δράστες
(upd7)Εντόπισε, αλλά δεν έχει ακόμη συλλάβει, η γαλλική αστυνομία τους τρεις φερόμενους δράστες της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους. 
Η Liberation - που λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης μετέδωσε πως οι τρεις δράστες έχουν συλληφθεί από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές - γρήγορα ανασκεύασε πως έχουν εντοπιστεί, αφού το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας δεν επιβεβαίωσε την είδηση περί σύλληψής τους. 
Λίγο νωρίτερα, τα γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τους τρεις δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο περιοδικό.
Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες είναι:
- ο Said Kouachi γεννηθείς το 1980
- ο Chèirf Kouachi γεννηθείς το 1982
- ο Hamyd Mourad γεννηθείς το 1996
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, ενώ 14 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, από την επίθεση ενόπλων στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού.
Η Γαλλία βρίσκεται υπό απειλή, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande. 
Η δημοτικότητα του γαλλικού περιοδικού είχε αυξηθεί μετά τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ το 2012.
«Τρεις εγκληματίες ευθύνονται» για την αιματηρή επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετά την ολοκλήρωση μιας έκτακτης σύσκεψης στα Ηλύσια Πεδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες φώναζαν «Εκδικηθήκαμε για τον προφήτη μας τον Μωάμεθ».
Πληροφορίες θέλουν να υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τους ανθρώπους της ασφάλειας του κτηρίου.
Σύμφωνα με το France Info δύο οχήματα περίμεναν στην πόρτα του κτηρίου για να βοηθήσουν στη διαφυγή των δύο δραστών.
Αυτή την ώρα πέντε οχήματα της αστυνομίας ακολουθούν κατά πόδας στους δρόμους του Παρισιού το όχημα με το οποίο ετράπησαν σε φυγή οι δύο δράστες.
Όπως ανέφερε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe ο δημοσιογράφος Vincent Justin που εργάζεται σε κτήριο δίπλα στα γραφεία του περιοδικού, οι δύο δράστες ανέφεραν ότι «θα εκδικηθούν για τον προφήτη».
Στο σημείο έσπευσε και ο γάλλος πρόεδρος Francois Hollande, ο οποίος σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ στο υψηλότερο επίπεδο έθεσε η Γαλλία τον συναγερμό για την τρομοκρατία στη χώρα.
Στην επίθεση αναφέρθηκε και ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, χαρακτηρίζοντάς τη «αηδιαστική» και προσθέτοντας ότι η Βρετανία συντάσσεται με τη Γαλλία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το περιοδικό γίνεται στόχος επίθεσης, καθώς είχε υποστεί πυρκαγιά μετά από σχετικό δημοσίευμα με αφορμή τις εξεγέρσεις στην Τυνησία και σατιρικά σχόλια για τον Μωάμεθ.

Οι σκιτσογράφοι που έχασαν τη ζωή τους


Στους δρόμους οι Γάλλοι κατά της επίθεσης στη Charlie Hebdο
Χιλιάδες είναι οι Γάλλοι διαδηλωτές που συγκεντρώνονται στην Πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κρατούν πλακάτ που γράφουν «Είμαστε όλοι Charlie» (Je Suis Charlie).
Το σύνθημα «Είμαστε όλοι Charlie» κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούν τους πολίτες να αντιδράσουν στον φόβο και να διαδηλώσουν για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης.
Κάποια από τα πανό έγραφαν «Ο Σαρμπ πέθανε ελεύθερος», μια αναφορά στον σκιτσογράφο και διευθυντή της Charlie Hebdo, που έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους τρεις ιστορικούς γελοιογράφους της εφημερίδας.
«Είναι δραματικό ότι αυτοί οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν. Σε λίγο, οι άνθρωποι δεν θα μπορούν πια να μιλούν. Θα πρέπει να κατέβουμε κατά χιλιάδες στους δρόμους», είπε η Μπεατρίς Κανό μια διαδηλώτρια περίπου 50 ετών που κρατούσε το τελευταίο φύλλο της Charlie Hebdo.
«Η ελευθερία του Τύπου δεν έχει τιμή», έγραφε ένα άλλο πανό.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν αναφερθεί και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Το αυτοκίνητο των δραστών



Το τελευταίο σκίτσο του περιοδικού που αναρτήθηκε στο Facebook πριν την επίθεση


(Πρώτη ενημέρωση 13:14, Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης