Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Πεκίνο δεν δήλωσε την υποστήριξη του στη Lagarde - Προτεραιότητά της η κρίση στην Ευρωζώνη

To Πεκίνο δεν δήλωσε την υποστήριξη του στη Lagarde - Προτεραιότητά της η κρίση στην Ευρωζώνη
Το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή της θέσης του επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, αποχώρησε από το Πεκίνο χωρίς να λάβει την ολοκληρωτική υποστήριξη των Κινέζων. Κατέστησε, ωστόσο, σαφές ότι θα θέσει σε προτεραιότητα, αν αναλάβει τα ηνία του Ταμείου, την κρίση στην Ευρωζώνη.
Το Πεκίνο αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά της, για να αντικαταστήσει τον πρόσφατα συλληφθέντα Dominique Strauss-Kahn. Ικανοποιημένη δηλώνει η Lagarde από τις συναντήσεις της με αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας και του υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, η Κίνα δεν δήλωσε την ολοκληρωτική της υποστήριξη στην Γαλλίδα υποψήφια.
«Είμαι πολύ θετική για το ταξίδι μου στην Κίνα, αλλά η απόφαση δεν κρίνεται από εμένα. Ανήκει στις κινεζικές αρχές», δήλωσε η Lagarde είπε σε συνέντευξη Τύπου στη γαλλική πρεσβεία στο Πεκίνο.
Και πρόσθεσε, «είμαι σίγουρη, είμαι πολύ θετική για τις συναντήσεις που είχα μέχρι τώρα. Ορισμένες κυβερνήσεις και ορισμένες χώρες αποφάσισαν να προχωρήσουν γρήγορα σε δημόσιες δηλώσεις.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης