Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα στηρίζει με επενδύσεις την οικονομία της Βενεζουέλας

Η Κίνα στηρίζει με επενδύσεις την οικονομία της Βενεζουέλας
Σε πρόσθετες επενδύσεις αναμένεται να προβεί η Κίνα σε στήριξη της παραπαίουσας οικονομίας της Βενεζουέλας
Πρόσθετες επενδύσεις στους τομείς της ενέργειας, των ορυχείων και της γεωργίας της Βενεζουέλας σχεδιάζει η Κίνα με στόχο να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας για οικονομική ανάκαμψη.
«Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας λαμβάνει τώρα μέτρα για την ανάπτυξη και το μετασχηματισμό της οικονομίας, και η Κίνα στηρίζει τα μέτρα αυτά», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Hong Lei.
«Θα γίνουν πρόσθετες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, των ορυχείων, της γεωργίας και άλλους τομείς για την παροχή τεχνολογικών καινοτομιών και να οργανώσουν νέες υποδομές [στη Βενεζουέλα]». Ανέφερε επίσης ο υπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «πιστεύουμε ότι η παρούσα επίσκεψη [του προέδρου της Βενεζουέλας Νικόλας Maduro] θα ευνοήσει την ανάπτυξη της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, την πρακτική της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των χωρών και θα βελτιώσει τις διμερείς σχέσεις».
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Maduro δήλωσε μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping ότι η Κίνα σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 20 δισ. δολάρια στην οικονομία της Βενεζουέλας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης